Opsamling 2006: Hess Is More

Han er mere. Mere end bare en musiker. Mere end bare en entertainer. I sit soloprojekt har Mikkel Hess i år endnu en gang skubbet til rammerne i sit legende electronica-univers. Publikum er blevet udfordret og inviteret med på scenen til koncerterne, der ikke blot er envejskommunikation. Folk har »godt af et par små bump på rejsen – og det tror jeg faktisk også gerne, de vil have«, forklarede Hess, da vi snakkede med ham i marts i forbindelse med udgivelsen af ‘Captain Europe’, en titel der måske var mere passende end Hess selv kunne have drømt om. Med singlen ‘Yes Boss’ har han nemlig fået lidt af et internationalt hit. Vi har bedt Mikkel Hess nævne årets tre vigtigste udgivelser.

I 2006 blev der udgivet en masse pragtfuld musik. Desværre er jeg selv kun nået til et sted midt i 70’erne i mine lytninger. Derfor vil jeg til denne tekst låne idéen fra Søren Faulis gamle Nat & Dag-hit, ‘Anmeldelser af film jeg ikke har set’.
Så her er altså ‘Omtale af album fra 2006 som jeg desværre ikke har hørt’:

Beck – ‘The Information’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

»Beck var på toppen i 90’erne, og han er stadig på toppen i 2006. Jeg kan ligeså tydeligt huske, da ‘Loser’-videoen kom på MTV. Det så herrens ud og lød helt friskt og mærkeligt. Der var ingen vej udenom, og det satte sig fast på en sjov måde. Nu er han igen aktuel, han sprøjter det ud, og det lyder helt friskt og originalt og Beck-agtigt.
Hvor får han det så fra? Scientology! Yeah, Beck er nemlig med i en sekt. Og det er med til at gøre ham til en fantastisk repræsentant for tidens kunstnere. Tidligere var det nyt og interessant at eksperimentere med stoffer, alkohol osv. Det er så efterhånden temmelig gennemprøvet, og nu har dét at være med i en sekt større nyhedsværdi. Det giver mening, sammenhold og uovervindelighedsfølelse. Alt sammen meget anvendeligt hvis man skal holde sig i førertrøjen gennem 10 år. Sejt nok, Beck!«

Jokeren – ‘Gigolo Jesus’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

»Ok, denne plade er ganske vist ikke fra 2006, men næsten. Og så er den jo tidløs og aktuel, så den klinger endnu helt fint og klart. Som nævnt er mit projekt her nødtvungent blevet, at omtale musik jeg ikke har hørt. Når jeg alligevel kan udtale mig helt klokkeklart, er det i tilfældet med Jokeren, fordi min meget gode ven Jørgen Janhorn er helt pjattet med ham. Og Jørgen er nu engang en slags forbillede for mig, så når han er vild med Jokeren, så er jeg det også. Jokeren er ægte og taler lige direkte ud af sin (gale) pose. Sådan Jokke – keep it real!«

Paul Simon – ‘Surprise’
Lyt til samples fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

»Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jeg elsker Paul Simon. Mine vinyler som for eksempel ‘Still Crazy After All These Years’ og ‘Graceland’ er helt tyndslidte. Men de spiller endnu, og det gør de tit. Han er for mig den ultimative forening af blød mand og hård mand. Han er helt mild og sukker og følsom. Og samtidig er han gladiator-agtigt stærk og centreret. Igennem tiden har han udgivet en perlerække af nyskabende og fantastiske samarbejdsprojekter, og nu gør han det søreme igen. Denne gang med den fantastiske Brian Eno. Ham kender jeg så desværre heller ikke så godt. Men Kenneth Bager er helt syg med ham, og min far spillede forleden en spændende plade for mig, hvor der sker utrolig lidt i en hel times tid. Rigtig sejt!
Så altså her er et møde mellem to helte. En jeg har lyttet til igen og igen, og en jeg beundrer på afstand. Det må da være et mesterværk!!!!!«

Hvad er det bedste, der er sket for musikken i 2006?
»Tjahhh…At den er blevet lavet og spillet og sunget og hørt og optaget og solgt og købt og downloaded og beskyttet og kopieret og fejret og hyldet og nydt og følt«.

Deltag i Soundvenues store brugerafstemning om årets bedste album og vind billetter til Roskilde Festival her

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af