Opsamling 2006: Kasper Spez

Vi har tidligere gjort vores for at gøre Kasper Spez’ 2006 mere spændende, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ser ham, som et lysende håb på den danske hiphop-scene. Mens andre pimp’er egoet og spejder mod vest, så har Spez meget mere på hjerte. Inspirationen er hentet uventede steder, som hos CV Jørgensen og Tom Waits, så der bydes på et originalt tekstunivers holdt oppe af et sikkert, intenst flow. 2006 bød på ep’en ‘Love Junkie’ fra den 24-årige københavner, og regn med at høre mere til Spez i ’07. Vi bad Kasper Spez nævne årets tre vigtigste udgivelser.

Tom Waits – ‘Orphans’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

»Der skulle næsten gå et helt år, før jeg med små ivrige hænder pakkede mit førstevalg til Soundvenues julekalender ud. Min gode ven Alex sagde, han havde en fødselsdagsgave til mig, og da jeg en lille måned efter denne tilbagevendende event pakkede min gave ud, var det med stor glæde det nye værk fra Mr. Tom Waits, ‘Orphans’. De mange skæringer på dette ikke alene visuelt smukke tredobbelte album, kravler nærmest ud af højtalerne og sætter sig på sjælen, og efterlader én i et univers fyldt med rum til drømme, røverhistorier og fri fortolkning. De tre album rummer alt hvad en nysgerrig sjæl kan begære, og det er et must for alle, der tør svæve hen i en nærmest euforisk tilstand af lyst til at vide alt om det evige mysterium ved navn Tom Waits«.

Niels Skousen – ‘Daddy Longleg’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

»I den evige rejse i musikken, hvor jeg altid er på udkig efter nye inspirationskilder, blev jeg for nogle år siden atter forenet med 60’erne og 70’ernes danske rockscene og alle de fantastiske musikalske historier og begivenheder, der fulgte med. Min gode ven Esben og jeg sad en aften og lyttede intenst til ‘Herfra hvor vi står’ med Skousen og Ingemann, og da selv samme Skousen vendte tilbage til scenen i samarbejde med Nikolaj Nørlund med pladen ‘Dobbeltsyn’, var jeg atter hooked. Den efterfølgende ‘Daddy Longleg’ som udkom tidligere på året, beviser Niels Skousens ufattelige talent for at beskrive oplevelser og tanker igennem lydspor. Det er i denne sammenhæng vigtigt at fremhæve nummeret ‘Vidnesbyrd’, hvor et klaver, som bare mangler nogle breakbeat-trommer for at være et ‘hiphop-beat’ samt Niels’ fantastiske indlevelsesevne, går op i en højere enhed«.

Plastik Feber – ‘Florerer’
Lyt til numre fra albummet her
website

»En af mine venner introducerede mig for et stykke tid siden for elektronisk musik. Det lyder mærkeligt for nogen, men jeg havde vitterligt ingen idé om hvad forskellen på house/techno og elektronisk musik var, andet end at det var noget, som jeg ikke rigtig hørte. Bandet, jeg blev introduceret for, var Plastik Feber, og jeg har siden den dag udviklet et rigtig godt forhold til genren. Denne plade er så drømmende, så medrivende og underfundig, at man får lyst til at høre mere. Samspillet mellem kunstnerne fungerer så godt, og forsangerens kælende, hviskende vokal, efterlader mig i en tilstand af nysgerrighed og melankoli, med minder om ‘de gode, gamle’ Portishead-dage. Jeg vil have den med i mine valg, fordi jeg vil mindes den dag, hvor jeg fik øjnene op for endnu en side af musikken, hvis kræfter jeg kan suge til mig, når jeg mangler et sted at flygte hen. Det er altid et fix«.

Hvad er det bedste, der er sket for musikken i 2006?
»Året har givet mig mange personlige oplevelser, som jeg vil huske fremover. Det vil være dette år, hvor flere nye musikalske bekendtskaber har givet mig mange rigtig dejlige stunder. Det var dette år, hvor jeg for første gang hørte Antony (and the Johnsons, red.) synge mine knæ bløde med ‘Hope There’s Someone’. Det år hvor Tom Waits atter engang slog benene væk under mig, lokkede mig med ind i sit skovtroldsunivers og tryllebandt mig med værtshusanekdoter og hverdagstragedier. Det år hvor Dylan vendte tilbage med et fantastisk album«.
»Ikke mindst har min evige søgen efter nye eventyr gjort, at jeg i år har mødt alskens folk i musikbranchen, som har givet mig rigtig mange fantastiske oplevelser. Igennem dem har jeg fået alt fra øjnene op for en masse nye genrer til venner, som jeg ved, jeg vil tilbringe meget tid med fremover«.

Deltag i Soundvenues store brugerafstemning om årets bedste album og vind billetter til Roskilde Festival her

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af