Opsamling 2006: Sterling

Allestedsnærværende Sterling formåede igen i 2006 at være med hvor det sker. Det tredje album ‘Yndigt land’ kastede flere fine placeringer af sig på radio og tv-lister, som Tjeklisten og, selvfølgelig fristes man til at sige, Det elektriske barometer, hvor kvartetten besatte førstepladsen i flere uger. Singlen ‘Ikke rigtig i mit hoved’ var også Ugens Uundgåelige på P3. Men musik skal høres live, og Sterling skruede i år op for energien på både Spot og Roskilde festivalerne, ligesom bandet blandede sig med kæmperne og fyldte Tivoli med masser af dansksproget pastiche-pop. Vi har bedt Sterling nævne årets tre vigtigste udgivelser.

Casiotone for the Painfully Alone – ‘Etiquette’
Lyt til numre fra albummet her
website

Jonas Linnet, guitarist: »Navnet Casiotone for the Painfully Alone leder umiddelbart tankerne hen på klynk og tristesse, men selvom Owen Ashworths hjerteskærende ærlige fortællinger, om blandt andet at være alene på godt og ondt, ikke altid er lige livsbekræftende, er de til tider ret underholdende – og aldrig kedelige. På sin fjerde plade har han til dels forladt sit minimalistiske dogme-koncept med kun at anvende batteridrevne Casio-keyboards, og det klæder mange af numrene med en mere eftergivende instrumentering. Den crazy synth-pop er heldigvis bevaret og er som sådan fremragende at danse fuld alene til. Kan man det, vil ‘Etiquette’ gå hen og blive din yndlings juleplade«.

The Broken Beats – ‘In the Ruin for the Perfect’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

Rasmus Bjerre, bassist: »Husk nu at smide nogle danske plader under træet! Et andet godt bud kunne være The Broken Beats ‘In the Ruin for the Perfect’. En rodet, irriterende og fuldstændig genial plade, der sprudler af overlegenhed i både sangskrivningen, sammenspillet og ikke mindst i arrangementerne. Især førstesinglen ‘Essentials’ har gjort 2006 til et endnu mere lytteværdigt år inden for de danske mure. Tætpakket med strygere, vibrafoner, korsatser og en storsvingende rytmegruppe drøner den af sted uden at miste den svævende lethed, der ofte findes i de mest legendariske pop-numre. Det er fandeme i orden!«

Peter Bjorn And John – ‘Writer’s Block’
Lyt til numre fra albummet her
website
Læs Soundvenues anmeldelse her

Mads Nygaard, forsanger: »Eklektiske plader er lige mig. ‘Pet Sounds’ af Beach Boys og ‘Revolver’ af Beatles er kræs for sådan nogle som mig, der ikke gider at høre den samme sang, eller den samme lyd i 10-12 forskellige versioner på en plade. ‘Writer’s Block’ af Peter Bjorn And John falder helt klart i den eklektiske kategori, og er derudover uden tvivl den bedste pop-plade, jeg har hørt i år. Her er der slacker-hiphop beats, lo-fi guitarer, synth-figurer, shoegazer attituder, der garner en samling herligt iørefaldende sange. Det er en sikker hit-pakke i mine ører.
‘Young Folks’ burde ikke kræve nogen længere introduktion, da den har hærget radioen og den kollektive underbevidsthed det sidste års tid. Det er underspillet duet med ex-Concretes chanteusen Victoria Bergsman, der kan synge så erotisk falsk, at man skal være mere end ualmindelig kedelig, hvis man ikke er det mindste berørt. Men som man kan forstå på min lovprisning, er denne sang ikke det eneste gode nummer på denne plade. Albummet ødsler med dem. For danske lyttere kan der bides mærke i, at ‘Start To Melt’ lyder som en krydsning af Velvet Underground og danske How Do I anno ’91. Den kan jeg lide«.

Deltag i Soundvenues store brugerafstemning om årets bedste album og vind billetter til Roskilde Festival her

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af