Marissa Nadler

Marissa Nadler er noget helt specielt og, som om det ikke var nok, brillerer hun mere end nogensinde på sit nye album. Her hjælpes hun på vej af skiftende medlemmer fra Espers, der står som et af de vigtigste navne i de seneste års psych-folk-bølge, ligesom selvsamme bands Greg Weeks har hjulpet Nadler med produktionen.

Singlen ‘Diamond Heart’ åbner albummet, og som lytter når man ikke mange linjer ind, før Nadlers næsten skræmmende intense vokal rejser éns nakkehår og gør al anden aktivitet end koncentreret lytning nærmest umulig. Få formår nemlig at lægge så megen følelse i hver enkelt stavelse, og endda akkompagnere det med så perfekt afstemt og simpelt fingerspil som hun.

Ikke ulig den store, ‘syngende digter’ Leonard Cohen, er Nadlers vokal hele tiden simpel og næsten fri for forseringer, der kunne forstyrre den bjergtagende intensitet, som de ofte mørke tekster også bidrager til. Og apropos Cohen tolker Nadler da også sit forbilledes ‘Famous Blue Raincoat’ på en måde, så selv de bedste bidrag på sidste års danske Cohen-hyldestplade, ‘På danske læber’, fremstår direkte latterlige ved sammenligning.

De åbenlyse ligheder til trods fremstår Nadler imidlertid ikke som en en kvindelig Cohen-kopi. Espers-medlemmernes bidrag runder hendes udtryk af med et smågotisk og småpsykedelisk touch, der, uden at tage fokus fra det essentielle, bidrager med lige den tand ekstra mystik, der gør albummet til en af de helt store oplevelser.

Marissa Nadler. 'Song III: Bird on the Water'. Album. Peacefrog/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af