Brother Ali

Bekymringer har der været nok af for Brother Ali i de forgangne år, og det mærkes på et alvorstungt udspil, der sikrer ham en plads i hiphoppens superliga. En kedelig oplevelse med skilsmisse og efterfølgende strid om forældremyndigheden over parrets søn, samt en længere periode som hjemløs præger teksterne, der udfoldes over produceren ANT’s hårdtslående og soul-prægede produktioner.

»I don’t like my life, I got to rebuild it«, siger Ali opgivende på ‘Freedom Ain’t Free’, og man føler med ham, når han trækkes med sine indre dæmoner. Men det bliver aldrig ren vrede eller mørke, som hos kollegaen Cage. Et godt eksempel er nummeret ‘Daylight’, hvor Ali forsøger at rationalisere sig ud problemerne over en ganske opløftende produktion.

Udover at være en teknisk dygtig rapper har han en god stemme og formidler sine tekster med stor indlevelsesevne. Han er heller ikke bange for at blive politisk på ‘Letter from the Government’ og ‘Uncle Sam Goddamn’, hvilket han i begge tilfælde slipper rigtigt godt fra. ‘Here’ indeholder albummets bedste beat. Over et stemningsfyldt vokal-sample og et fængende piano-loop åbner Brother Ali op for spøgelserne i skabet, og afslører svære problemer med menneskelig nærhed. Ganske enkelt eminent.

For fans af indie-hiphop-selskabet Rhymesayers og i særdeleshed gruppen Atmosphere må ‘The Undisputed Truth’ betegnes som et must. For alle andre kan en tur i Brother Alis univers varmt anbefales.

Brother Ali. 'The Undisputed Truth'. Album. Rhymesayers.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af