Gogol Bordello – en spraglet fest

For bare et halvt år siden spillede Gogol Bordello et brag af en koncert på Voxhall. Lørdag aften var turen så kommet til Århus igen, og det otte personer store orkester leverede i den grad varen foran et feststemt publikum.

Aftenen sluttede i et 15 minutter langt virvar af farverige kostumer, violin, guitar, bas, harmonika, korpiger med marchtromme og bækkener, samt den sindssygt dansende forsanger Eugene Hütz. Forud var gået en times fremrangende koncert, hvor Gogol Bordello gav en sand opvisning i et sammensurium af østeuropæisk folkemusik og guitarrock. Sigøjnerpunk, har bandet selv døbt musikken, og punkenergien var der i hvert fald rigeligt af.

Forrest på scenen trampede Eugene Hütz rundt i ultra stramme shorts, rødt mavedanserbælte og bar mave, mens han hang ud over publikum og skrålede sin hæsevokal ud, bakket op af et ekstremt sprudlende band og korpiger på vaskebræt og spraglede kostumer. Den sande oplevelse var imidlertid den uhyre kompetente violinist Sergey Ryabtsev, der med sit grå skæg og sorte baret på hovedet lignede en aldrende Che Guevara. Det virkede nærmest anarkistisk, hvad gøglerne i Gogol Bordello foretog sig, men musikken faldt aldrig helt fra hinanden, for bandet besidder nogle fantastisk dygtige musikere, hvor især violin og harmonika bandt det hele sammen.

“Hey, hey, hey!” råbte publikum op til bandet, og dansede med hænderne i vejret til Balkan-tonerne. Der var virkelig kog under Voxhall i en sjældent set grad og Gogol Bordello leverede underholdningen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af