Isam B

Der er sikkert mange, der på grund af hans store sangtalent har glædet sig til, at Isam B fra gruppen Outlandish ville lave en soloplade, men der er nok ikke mange, som havde regnet med, at hans debut ville være på dansk. Det er dog ingen grund til at være bekymret, for selvom danske sange ikke ligefrem er et synonym med hans fortid, så beviser han, at det på ingen måde er en forhindring.

Tværtimod er det, som om han virkelig har noget på hjertet og bare har ventet på at få lov til at jonglere med det danske sprog, når han ved hjælp af poetiske beskrivelser beretter om den danske dagligdag. Han er uden tvivl inspireret af store danske sangskrivere/lyrikere som blandt andre C.V. Jørgensen og Adam Oehlenschläger, og i sammenspil med sin egen opvækst, hverdag og musikalske baggrund kombinerer han på en yderst forfriskende måde noget nyt og gammelt i det danske sprog.

Derudover er det lydbillede, som kendetegner Outlandish blevet skiftet ud med et liveband, der har en sans for den pæne og poppede melodi. Samtidig har de dog også masser af rytme, som tilføjer en urbanlyd til albummet, og de danner dermed det perfekte grundlag for Isam B’s stemme og flow. En stemme der albummet igennem er fyldt med masser af overskud, og når alle disse elementer samles kan det bedst beskrives som at høre den moderne storby, der møder H.C. Andersen. En stil der er det tætteste man kommer på vaskeægte soulmusik fra Danmark på dansk, og hvis man har tvivlet på, om han havde stemmen til et helt album, så har han med en modig og vellykket solodebut bragt den tanke til skamme.

Isam B. 'Institution'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af