Jens Lekman i den store verden

Den svenske indiecrooner har netop afsluttet arbejdet med sit nye album, ‘Night Falls Over Kortedala’, der udkommer den 5. september, men allerede næste uge gæster han Danmark til Pop Revo-festivalen i Århus. Vi glæder os, for Jens Lekmans sidste album ‘When I Said I Wanted to be Your Dog’ var en vidunderlig kombi af sårbare, uskyldige kærlighedserklæringer og vidunderlige popmelodier. Vi fangede ham til en kort snak om hans koncert-oplevelser.

Du kan ikke lide festivaler. Hvordan var det så at spille på Roskilde Festival i år?
»Det var fantastisk på Roskilde. Ja, jeg hader egentlig festivaler. Publikum bliver som et ansigtsløst hav af kroppe, og nogle gange får jeg følelsen af, at man kunne udskifte alle bands med en rigtig stor bastromme, og folk ville blive glade alligevel. Der er jo mest bas/tromme-musik på festivaler. Men Roskilde havde en anden følelse, det virkede ikke som en idiotforklaring, som så mange andre festivaler. Vi blev helt begejstrede. Jeg troede ikke, at jeg ville få lyst til at spille ‘You Are the Light’ igen efter at have spillet den over 1.000 gange de seneste fire år, men det føltes lige pludselig som en selvfølge på Roskilde«.

Du skifter meget mellem at spille alene og med band, hvordan bliver det i Århus?
»Det bliver med et eller andet slags band. Jeg er ikke sikker på, hvor mange vi bliver, måske seks-syv stykker«.

Du har rejst meget rundt i verden og spillet. Er det vigtigt for dig?
»Ja, jag elsker verden. Den er så stor og flot, overhovedet ikke så formidsket af kommunikationsteknologien, som alle siger. Jeg rejser ofte og spiller for blot en rejseguide og et hotelrum. I foråret var jeg i Malaysia og rejste rundt mellem Paradisøerne. Jeg er forkælet, fordi jeg kan gøre det«.

Hvad er det bedste ved at spille live?
»Strømafbrydelser«.

Dit nye album udkommer snart. Hvad kan folk forvente?
»Jeg tror, det er det musikalske modstykke til Xavier De Maistres klassiker ‘A Voyage Around My Room’. Det er en rejse, som udspringer fra fantasien og et lille budget og som udspiller sig i et lille rum. Eller mere konkret: 12 popsange«.

Spiller du meget nyt i Århus?
»Ja, absolut, men jeg spiller altid gamle klassikere – ‘Black Cab’ og ‘Maple Leaves’ og sådan nogle – fordi jeg elsker dem så meget«.

Læs stort interview med Jens Lekman i det næste nummer af Soundvenue, der er på gaden 19. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af