Junior Senior

Jesper ‘Junior’ Mortensen og Jeppe ‘Senior’ Breum Laursen har måtte høre lidt af hvert i gennem årene på grund af deres ustoppelige pop-fetich. For det udskelte trebogstavsord bliver ofte set som et synonym for useriøst og ikke mindst kommercielt. Og det ændre duoens nye ep nok ikke ved. For selvom titlen signalerer en velkomst og en afsked, så er det næppe hjemlandets holdninger, der har taget en drejning.

Det er måske snarere bandets lydmæssige udviklingen, der bliver hilst velkommen. I hvert fald præsenterer de syv sange en popduo, der absolut stadig er strandet på en øde ø med pladetasken fyldt af 80’er-skiver og -inspiration, men hvor sangene før har været præcist doserede danserationer, så slippes tøjlerne lidt mere i denne omgang. Det giver plads til, at de som altid fængende melodier for alvor kan sætte sig i dansemarven, ligesom temposkift og alverdens indfald har fået lov til at overleve denne gang.

På åbneren og førstesinglen ‘Stranded on an Island Alone’ tilbringer Juniors guitarriffs oven i købet sangen en nærmest psykedelisk karakter, og nummeret er absolut et atypisk udspil fra de to herrer. Resten af ep’en serverer mere den pophybrid, som de farverige danskere er blevet kendt for. På ‘U and Me’ tager duoens sågar springet fuldt ud i ren Melodi Grand Prix-pastiche, der bringer Abba frem på nethinden.

Så selvom der er ny takter at spore på ep’en, så handler det ikke om, at Junior Senior er kommet videre eller faldet af på den. Udgivelsen er snarere et bevis på duoens imponerende formåen og stædige pop-overbevisning.

Junior Senior. 'Say Hello, Wave Goodbye'. Album. Crunchy Frog.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af