Store hiphop-navne til Aarhus Took It

Aarhus Took It har skruet ambitionsniveauet i vejret. De har hentet vestkyst-rapperen Too Short (billedet) til den jyske østkyst.

Først efter 16 albums kommer han til Europa. Too Short var været med til at definere lyden af den hårde vest-kyst hiphop siden 1980, og så har han som en ud af tre rappere i verden syv platinalbums på trofævæggen. Og hvis du ikke lige genkender ham, så lej filmen ‘Menace II Society’ og se efter karakteren Lew-Loc.

Også rapperen Rakim, der er på sin jomfrurejse til Danmark, har stået højt på festivalens ønskeliste. I 1985 dannede han det famøse partnerskab med Eric B. og har siden da været en af pionererne inden for den mere intellektuelle østkyst hiphop.

Det er dog ikke kun gamle løver, der skal betræde festivalsarealet. Også debutanten Saigon fra Brooklyn ankommer med en massiv hype i ryggen, selvom den første plade endnu ikke har ramt gaden.

Som altid har Aarhus Took It også solide danske navne på plakaten. I år er plakaten især domineret af hård forstads-rap med navne som Marwan og U$O. Men også en kollaboration mellem Jøden og Static, Gísli samt et par interessante workshops vil sikkert kunne trække både nysgerrige nybegyndere og inkarnerede hiphoppere.

I år præsenterer festivalen en workshop med musikprogrammet Cubase i centrum og en paneldiskussion omkring hiphoppens plads i dagens mediebillede, mens DJ Static præsenterer dj-softwaren Rane Serato.

Billetter koster kr. 500,- for tre dage og kr. 225,- for én dag.

Aarhus Took It
4.-6. oktober
Train, Århus C

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af