Rockmusikken indtager Kina

Det var Rolling Stones, der banede vejen. Nu er flere rock- og hiphopbands på vej til at optræde i den engang så lukkede kinesiske hovedstad. I forbindelse med OL i Beijing til sommer har Kina åbnet dørene vidt på klem for rockmusik fra den vestlige verden.

Til Beijing Pop Festival den 8. og 9. september kan man opleve Nine Inch Nails, New York Dolls og Public Enemy, der hver især har været blandt de mest indflydelsesrige og samfundskritiske bands på henholdsvis metal-, punk- og hiphop-scenen. Til samme festival spiller også bands som Mando Diao og Brett Anderson.

Den 2. oktober har den mindre Modern Sky Festival inviteret den sydkoreanske/polske forsangerinde Karen O (billedet) og resten af hendes band Yeah Yeah Yeahs til at være det absolutte hovednavn.

Tidligere i år har bands som Sonic Youth og The Go! Team ligeledes rocket det kommunistiske land, der til sommer skal være vært for De Olympiske Lege. Som Bob Dylan sang: »The times they are a changing«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af