The Clash og Sigur Rós-film på CPH:DOX

CPH:DOX præsenterer i år et stærkt line-up af musikfilm til årets dokumentarfilmsfestival fra den 9. til den 18. november. Festivalen har i dag bekræftet en række musikfilm på programmet, heriblandt dokumentarfilm om The Clash og Sigur Rós.

‘The Future is Unwritten’ handler om den notoriske forsanger fra The Clash, Joe Strummer (billedet), der døde for fem år siden af en uopdaget hjertefejl i en alder af 50 år. Filmen følger hans liv fra rodløs teenager til The Clash’s opstandelse og forrygende succes med en blanding af nyt og gammelt arkivmateriale med både Strummer, de andre Clash-medlemmer og andre influerede rockstjerner.

På Soundvenue har vi har tidligere skrevet, at Sigur Ros udgiver livedokumentaren ‘Heima’ den 5. november. Et par dage efter bliver det muligt at se filmen på det brede lærred, da også ‘Heima’ er programsat til festivalen.

Derudover har CPH:DOX bekræftet, at dokumentarfilmen ‘Dub Ehcoes’, hvor den brasilianske instruktør Bruno Natals har lavet en fyldestgørende fortæling om dubmusikkens historie, får verdenspremiere på festivalen. En sidste interessant tilføjelse til programmet er filmen ‘Global Metal’, der skildrer den hvide mands metalmusik på afveje i verdensdele som Afrika, Asien og Mellemøsten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af