Baby Woodrose

Guf Lorenzen har haft travlt i 2007. Meget travlt. Han har været ankermand på albumprojekter fra The Setting Son og Dragontears og gæstet adskillige andre af den danske rock’n’roll-underskovs knopskydninger. Alligevel har han krudt nok til at udsende et nyt album med moderskibet Baby Woodrose.

Albummet markerer en retur til pladeselskabet Bad Afro og også en tilbagevenden til de gammeldags analoge indspilningsmetoder. Det er noget af det mest flippede fra deres hånd, men det er også garneret med så tilpas meget popsødme, at selv hærdede lyttere må lade sig charmere.

Udflugten med Dragontears har tydeligvis været givtig inspiration for trioens nye lyd. På ‘In Your Life’ går de Brian Jonestown Massacre i bedene med smuk, pompøs, sitar-klingende psych-rock krydret med tablas og glockenspiel. Og selv den forbandet fængende og veloplagte åbner ‘Someone to Love’ er iført baglæns guitargevandter og 60’er-orgel.

Albummets mørkere facetter toner frem hen mod slutningen. Titelnummeret er et klasseeksempel på, hvordan en vranten protestsang om at være utilpasset i et stadigt mere konformt samfund skal skæres, og den dystre ballade ‘Dark Twin’, der besøges af ingen ringere end hippielegenden Tømrerclaus på cello, er ren fryd. De langhårede gutter har altså omsider fundet guld af international karat. Albummet er et velformet og ikke mindst modent udspil. Så slå håret ud, tag de regnbuefarvede solbriller på og giv dem en chance. Det er retro, javist, men det kommer fra hjertet, og det mærkes.

Baby Woodrose. 'Chasing Rainbows'. Album. Bad Afro/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af