Kurt Cobain på det store lærred

I 2001 udgav journalisten Charles Cross biografien ‘Heavier than Heaven’ om Kurt Cobain. Nu bliver bogen omsat til et filmmanuskript, der skal danne grundlag for en kommende storfilm om Nirvana-frontmandens liv.

Filmselskabet Universal har sikret sig rettighederne og hyret manuskriptforfatter David Benioff, der stod bag manuskriptet til ‘Troja’. Courtney Love har tidligere været imod ideen om en film om hendes afdøde mand, men hun har nu sat sig på producerrollen på det nye filmprojekt sammen med sin advokat Howard Weitzman.

Det forlyder, at Love selv vil optræde i filmen, mens tidligere Nirvana trommeslager, Dave Grohl, tilsyneladende ikke er en del af projektet. Der har siden en retsag om Nirvanas bagkatelog i 2004 været kold luft mellem Love og Grohl, og senest har Love føjet nyt brænde til bålet og udtalt, at »Kurt hadede Dave Grohl«.

Det bliver ikke første gang, at Cobains liv bliver omsat til film. Sidste år udkom dokumentarfilmen ‘Kurt Cobain: About a Son’, der var skabt på 25 timers lydoptagelser med Cobain. Gus Van Sants ‘Last Days’ trak ligeledes på inspiration fra Cobains liv, hvor de sidste dage i den desillusionerede sangers liv skildres via karakteren Blake.

Rollen som Kurt Cobain er tilfaldet engelske James McAvoy, der spillede over for Forest Whitaker i ‘The Last King of Scotland’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af