Prefuse 73

Verden ville afgjort være et kedeligere sted uden Scott Herren. Den amerikanske producer og musiker har i mere end et årti velsignet og udfordret os med sin tøjleløse elektroniske musik, der har krydset clicks med alt fra hiphop til soul, folk til punk og jazz til dance.

Det fjerde Prefuse 73-album er godt nok Herrens mest stilbevidste og klart definerede udspil til dato, men hans produktioner emmer af drømme, indlevelse og en snørklet sentimentalitet, der skaber stemninger, som kun han kan synliggøre. Denne gang er eksperimenterne bare færre, melodiøsiteten større, og niveauet stadig skræmmende højt.

Bedste bevis på ovennævnte er singlen ‘Class of 73 Bells’, der sagtens kunne ende i radio-rotation. Her svæver tvillingerne Claudia og Alejandra Dehezas (fra School of Seven Bells) kælne vokaler over et skønt skælvende beat, der er tilsat sjælfulde fløjter og ambient klange. Selv den komplekse og frenetisk anlagte ‘Smoking Red’, hvor Battles’ John Steiner leverer percussion, rækker ud efter himlen, hvor herren selv må sidde og juble over Herren.

Nogle vil sikkert indvende, at Herren risikerer for lidt, men i disse ører er det den foreløbige kulmination på en lyd og stil, som er uden sidestykke på den elektroniske scene. Manden har aldrig sat standarder for sin egen musik, men gør det for alle andre på dette helstøbte hovedværk.

Prefuse 73. 'Preparations'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af