Róisín Murphy

Så er der skruet op for tempoet, glitteret og ikke mindst discoen. Tidligere sangerinde i Moloko, Róisín Murphy, stiler direkte mod dansegulvets spejlblanke gulve på sit andet soloalbum. Albummet parrer 90’er-discohouse og pop med læssevis af synthesizere og Murphys skiftevis iskolde og sprøde stemme. Det er effektivt og skal nok kaste clubhits af sig. Men charmen fra Moloko og solodebuten er desværre stort set gået fløjten.

Murphy lægger ellers stærkt ud. Titelnummeret ‘Overpowered’ åbner med en herlig electro-knasende synthlinje med hendes stemme reserveret svævende henover, alt imens tempoet skiftevis speedes op og ned. Ligeledes fungerer ‘Checkin’ on Me’ med Murphys vokal sat overfor funky og stramme beats, udformet som dybe basrøster.

Albummet igennem flankeres Murphy af et væld af forskellige producere, blandt andet Groove Armadas Andy Cato, og skiftet væk fra den mere skæve producer Matthew Herbert fra solodebuten kan mærkes. Murphy er blevet mainstream og har lagt sig i kølvandet på Goldfrapp og selveste Kylie. Og det skal nok virke. ‘Overpowered’ er måske nok dancemusik i simpel form – men det er samtidig effektivt. Desværre sidder man samtidig med fornemmelsen af, at det indimellem bliver lige lovlig glat. Personligheden forsvinder undertiden mellem synthesizerens flittigt kærtegnede tangenter, mens Murphys vokal ekkoer og efterlader spor af glitter.

‘Overpowered’ er et gennemført og meget tilgængeligt album. Men søger man de spidsfindige finurligheder, de kringlede beats eller popcharmen fra tidligere, kigger man desværre forgæves.

Róisín Murphy. 'Overpowered'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af