Cirkus

Cirkus består af Karmil, Neneh Cherry, Lolita Moon og Burt Ford, hvor sidstnævnte blandt andet har arbejdet sammen med triphopperne Massive Attack og Portishead. Men selv om man sagtens kan høre inspirationen fra hans fortid på den genudgivne debut, ‘Laylow’, nu med ekstra remixes på to cd’er, så har han dog denne gang fundet nogle knap så dystre legekammerater. Lyden på albummet er nemlig knap så hård, og i stedet for er der mere fokus på det akustiske.

De tunge hiphop-agtige trommeprogrammeringer bliver kombineret med Karmils melodiske guitarspil og turntable-leg, hvilket netop gør lyden mere levende og medgørlig. Det er de nakkerykkende og urbane rytmer, der møder den søde og rare pop. Måske lyder det knapt så originalt, og som noget man har hørt før, men det er fordi, man lige mangler at tilføje tre skønne og helt unikke sangstemmer.

For det er sammenspillet mellem Cherrys, Moons og Fords stemmer, der gør albummet til en oplevelse. De har hver især en stemme, som er helt deres egen, og hvis man hørte dem isoleret, så ville det være svært at forstille sig disse tre synge i samme gruppe. Ford repræsenterer den rockede, Moon den helt klare og Cherry den mere rå soul vokal. Ligesom med lydbilledet, så integreres genrerne, og det er denne tråd, der får projektet til at gå op i en højere enhed på en yderst elegant måde.

Cirkus. 'Laylower'. Album. Tent/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af