Petter

Det er kun halvandet år siden, den svenske rap-konge sidst gav lyd fra sig, men allerede nu er han tilbage med sit sjette studiealbum på ni år. På den sidste udgivelse, ‘P’, var han atter genforenet med produceren Thomas Rusiak, der udstak en eksperimenterende og melankolsk lydkulisse, men typisk for den evigt søgende Petter, så er ‘God Damn It’ en helt anden størrelse. Rusiak er ude og party-Petter er tilbage.

Denne gang har producerkometen Ishi med sine Neptunes-inspirerede bangers sat sig solidt i producerførersædet, hvilket gør albummet let tilgængeligt og iørefaldende. I klassisk Petter’sk ånd er der naturligvis også blevet plads til adskillige andre producernavne som Kihlen, Collen & Webb og Embee, hvilket er med til at variere udtrykket, men hele tiden inden for bløde rammer.

Petter selv er i lyrisk hopla, når der skal festes og Stockholm skal repræsenteres, men han fortæller også bagsiden af historien med en familie, der forsømmes og et truende alkoholforbrug. Begge sider af Petter er underholdende at lytte til, men det virker ikke som om, vi bliver lukket helt indenfor. Der mangler ganske enkelt nerve.

Af diverse gæstevokaler skiller sangeren Freddie Wadling sig ud med et gåsehudsfremkaldende refræn på den sidste skæring, ‘Soptppsvärld’, lige som Ison viser sit overlegne flow på ‘Ställ dej upp/Rör dej in’. Petter har luftet tanken om, at dette kunne være hans sidste album. Næppe. Spørgsmålet er mere, hvilken retning og hvilke legekammerater, der venter næste gang.

Petter. 'God Damn It'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af