Spiritualized – ground control to Earth

Der er ingen tvivl om, at Jason Pierce i Spaceman 3 og Spiritualized har udvidet grænserne for, hvornår vildskab bliver til uforglemmelig musik. Fascinerende nok medbragte Pierce for aftenens koncert et ti personer stort orkester, hvor man regner med et kanonskrald af lyd, der svinger rundt ørene med ekstase som det eneste mål. I stedet starter alle sange med, at Pierce klimper lidt på sin akustiske guitar, hvorefter korsang, som kunne være hentet fra enhver højskole, drukner det hele.

Hvorfor sidder manden med et så guddommeligt bagkatalog som en spyflue bag sine Bono-solbriller og byder os denne misere? Nå ja, han har jo orkesteret bag sig. Troede man, fordi de var knapt hørbare, og hvad man håbede kunne være en følelsesbombe uden lige, lød blot som en Grundtvigs sangbog smasket hårdt over næbbet. Det var som om, at Pierces sange i længden slet ikke er vedkommende nok til, at bære dette ambitiøse format.

Således fik vi en blasfemisk udgave af Daniel Johnstons ‘True Love Will Find You in the End’, hvis elendighed kun blev overgået af en totalt håbløs version af Spacemen 3-klassikeren ‘Walking with Jesus’. Sjældent har jeg set nogen så sløset håndhæve en sangskat. Øv.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af