Tre dage med avantgarden på Plan-B

Zlatko Buric forbindes som regel med sin rolle i Pusher og som kioskejer Tuborgs reklamefilm. Men Buric har også en fortid i kroatisk avantgardeteater og er aktiv i grupper som Global Guaranty Orchestra og Telepathic International Group, der sidste år udgav lp’en ‘Dansk sommer’ med den tidligere Sort Sol-guitarist Peter Peter som producer.

Nu er manden med det vildtvoksende hår gået sammen med medlemmer af det eksperimenterende musikforum Skræp for at arrangere tre dage med avantgarde-solskin over »vores regnfulde, højreorienterede provinshovedstad«, som Zlatko Buric udtaler om festivalen House of Extreme Music.

Omdrejningspunktet for festivalen er premieren på stykket ‘Green, I Love Green’ med Burics første teatergruppe fra Zagreb, der eksperimenterer med rytmisk musik af Burics musikalske følgesvend, Henning Frimann. Derudover byder de tre dage på revolutionære 70’er-sange, digtoplæsning fra den tidligere poetry slam-mester fra Blue Foundation, MC Jabber, og et video- og electronica-samarbejde mellem Bjørn Svin og den sardinske videokunstner Elisabetta Saiu.

På koncertsiden tæller festivalprogrammet desuden grupperne Kirsten Ketsjer og Slütspürt fra Yoyooyoy-kollektivet.

Det fulde program kan ses på hjemmesiden. Her kan billetter også købes samt i døren.

House of Extreme Music
Torsdag den 22.-24. november
Plan-B Teatret
Huset i Magstræde, Magstræde 14
Entré: kr. 60,- pr. dag
Festivalpas: kr. 100,- for alle tre dag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af