Indiebands sagsøger Rolling Stone og Camel

Man skal ikke lægge sig ud med seje indie-bands. Den lektion prøver de to bands Xiu Xiu og Fucked Up nu at give musikmagasinet Rolling Stone og cigaretfirmaet Camel. På vegne af 186 kunstnere, hvis navne blev brugt uden samtykke i en storstilet reklame for Camel i november-udgaven af Rolling Stone Magazine, er de to bands nu gået rettens vej.

Reklamen skildrer et animeret ‘Indie Rock Universe’ (billedet), der er inddelt i genre- og navnegalakser, som for eksempel ‘Animal Planet’, der huser bands som Animal Collective, Deerhoof og Mountain Goats. Denne galakse har tilmed sin egen måne, ‘Lupus Major’, med alle de bands, der har ordet ‘Wolf’ indkorperet i deres navn.

Sådan fortsætter det enorme univers over flere sider i en kæmpe advertorial, der hører under Camel-kampagnen ‘The Farm’. Derfor bliver de to store virksomheder nu sagsøgt for »uautoriseret brug af kunstnernavne for kommercielle interesser samt uretfærdig virksomhedsskik«, hvilket ifølge The Daily Swarm kan ende med at koste alene Rolling Stone 195 milliarder dollars.

Camel har i øjeblikket ni andre retssager på nakken i USA for at bruge tegneserier til at sælge tobak til børn, og nu kan de altså føje endnu en retssag til repertoiret.

Se de scannede billeder af ‘Indie Rock Universe’ på Rolling Stones hjemmeside her »

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af