Rufus Wainwright – drømme i technicolor

Med drømme om musik større end livet har Wainwright skabt sin egen utopiske fantasiverden i technicolor. Han medbragte denne aften et syv mand stærkt band i kulørte outfits, der kun blev overgået af hans eget pistacie-grønne kostume med glitterbrocher. I første halvdel krakelerede showet lidt, da Wainwright ikke helt formåede synge den fulde sal op og kludrede i sangene enkelte gange. Men dette tjente blot til at åbenbare det menneskelige hos Wainwright. Det, der fungerede bedst her, var sangene, hvor han optrådte solo foran flygelet, for eksempel den gysende flotte version af ‘Art Teacher’.

Efter pausen kom Wainwright ud i lederhosen, og tog revanche ved at synge med bedårende styrke. En mageløs version af ‘Do I Dissapoint You’, to covers af Judy Garland og en udgave af irske ‘Macushla’ sunget uden mikrofon, efterlod et uafrysteligt indtryk. Undervejs flirtede Wainwright koket med publikum på vaskeægte primadonnamanér. Til sit encore var Wainwright iført hvid badekåbe, og efter at have smukkeseret sig med øreringe, sminke og højthælede sko sprang han ud som musical-stjerne i hat og netstrømper, og opførte sammen med bandet en koreograferet og mimet version af Garlands ‘Get Happy’.

Musikhusets højt professionelle lys og lyd løftede showet op til den elegance, som Wainwright tilstræber, hvilket publikum kvitterede med flere stående ovationer. Det var kun om at lade sig hvirvle ind i en malstrøm af fiktion, glamour og blinkende stjerner i øjnene.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af