Alex Turner albumklar med sideprojekt

I august sidste år kunne vi berette at den karismatiske Arctic Monkeys-frontfigur, Alex Turner, havde planer om at gå i studiet med Miles Kane fra det endnu relativt ukendte band The Rascals. Nu er planerne blevet ført ud i livet. De to herrer har fundet et navn til deres fællesprojekt, The Last Shadow Puppets, og udgiver albummet ‘The Age of the Understatement’ den 21. april.

The Last Shadow Puppets har fået producerhjælp fra James Ford fra Simian Mobile Disco, der også var inde over Arctic Monkeys’ seneste langspiller ‘Favourite Worst Nightmare’ fra sidste år. Musikken på det kommende album skulle efter sigende være inspireret af folk som Scott Walker og tidlig David Bowie. Duoen har udover James Ford allieret sig med Owen Pallett, der før har orkestreret strygere for navne som Arcade Fire og The Hidden Cameras. Pallett har stået for at arrangere og dirigere det 22 mand høje London Metropolitan Orchestra, der med garanti vil bidrage med en stor og fyldig lyd til albummet.

Det bliver interessant at se, om Alex Turner nu springer ud som den helt store crooner. Der er i hvert fald en del der tyder på, at vi får ham at se i helt andre musikalske gevandter, end vi er vant til.

Første chance for at lægge øre til The Last Shadow Puppets bliver en uge før albummet udkommer, når bandet den 14. april slipper førstesinglen, titelnummeret ‘The Age of the Understatement’.

‘The Age of the Understatement’
1. ‘The Age of the Understatement’
2. ‘Standing Next to Me’
3. ‘Calm Like You’
4. ‘Separate and Ever Deadly’
5. ‘The Chamber’
6. ‘Only the Truth’
7. ‘My Mistakes Were Made for You’
8. ‘Black Plant’
9. ‘I Don’t Like You Any More’
10. ‘In My Room’
11. ‘Meeting Place’
12. ‘The Time Has Come Again’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af