Atlas Sound

Da Kranky sidste år udgav Atlanta-kvartetten Deerhunters album ‘Cryptograms’, blev bandet med ét slag et af de store samtalemner på indiescenen det år. Nu udgiver samme pladeselskab Deerhunter-frontmanden Bradford James Cox’ solodebeut som Atlas Sound, ‘Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel’, og chancerne, for at han nu også bliver indiedarling på egen hånd, er store.

Cox’ album vil nemlig uden tvivl appellere kraftig til alle dem, der fald på halen over Deerhunter. Godt nok har han taget et pænt skridt fra rock mod folk, men den drømmende, vægtløse lyd, der kendetegnede Deerhunter, er stadig dominerende, og forbillederne, med spacerockerne i Spacemen 3 som de mest oplagte, er langt hen ad vejen de samme.

Med andre ord står Cox altså igen bag et af den slags album, man bedst indtager liggende på ryggen med fødderne vippende til blandingen af håndspillet og elektronisk perkussion og øjnene lukkede i forsøget på at svæve derhen, hvor de svævende guitarflader forsøger at bære én.

Er man til artsy neo-psykedelisk folk og rock, bands som Deerhunter, Spacemen 3 og Liars har været været eksponenter for, er der masser at glæde sig til. Men som hos Deerhunter er niveauet desværre igen så svingende, at Cox ikke for alvor lykkes med at imponere.

Atlas Sound. 'Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel'. Album. Kranky/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af