Fabchannel indgår aftale med Universal

Går du rundt og sukker efter et ordentligt alternativ til de grovkornede og forvrængede koncertoptagelser, der findes i massevis på YouTube? Så er der håb forude. Det har været et par år undervejs, men nu synes en afgørende brik at være faldet på plads: Den hollandske internetside Fabchannel, der i en årrække gratis har streamet koncerter i høj kvalitet fra Amsterdam-spillestederne Paradiso og Melkweg, har nu indgået en aftale med et af verdens absolut største pladeselskaber Universal Music.

Det betyder at Fabchannels i forvejen bugnende onlinearkiv på over 1000 koncerter – eller webcasts som de også kaldes – nu også kan udvides med Universals artister. Til gengæld for at lade artisternes koncerter streame gratis, får Universal et indhug af Fabchannels reklameindtægter, der primært kommer i hus via den ti sekunder korte reklame, der ligger i starten af alle webcasts.

Hidtil har folkene bag Fabchannel overvejende måttet nøjes med artister på mindre og uafhængige pladeselskaber, men nu er en af de virkelig store spillere på markedet altså hoppet med på vognen, hvilket måske kan være med til at vise vejen for andre af de store pladeselskaber.

Fabchannel har samtidig, i erkendelse af at det ikke er muligt at få alle verdens musikelskere til at klikke ind på en hollandsk hjemmeside, valgt at åbne op for at brugerne kan poste videoerne på andre hjemmesider som eksempelvis Facebook og Myspace på samme måde som det også er muligt med YouTube-videoer.

Ifølge bloggen på det toneangivende magasin Wireds hjemmeside skulle der dermed være lagt i ovnen til et afgørende gennembrud for koncert-webcasts, der i en årrække både har måttet kæmpe med teknologiske faldgruber, langsomme internetforbindelser og rettighedsspørgsmål.

Universalartister som Sigur Rós, Feist, DJ Shadow, Kate Nash og Willie Nelson forventes alle at optræde på de to hollandske spillesteder inden for den nærmeste fremtid.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af