Lizzie

Anne Linnet-tribute plade? Ny dansk 80’er-pop-plade? Spekulationerne er mange, men svaret er enkelt: Lizzie! Med Anne Linnets stemme som inspirator har den halvt færøske/halvt islandske sangfugl allerede hærget de danske radiobølger i flere måneder med titelnummeret ‘Ramt i natten’. Nu er tiden inde til et helt album. Men hvor mange lånte fjer kan man egentlig pynte sig med, hvis vingerne stadig skal kunne bære? Lizzie tager chancen albummet igennem. Men ender desværre med røven i vandskorpen.

Numrene er simpelthen ikke stærke nok. For når inspirationen skinner så tydeligt igennem, er der noget andet, der må stråle endnu klarere. Og det er der ikke noget, der gør. Teksterne er så simple, at selv Duplo-generationen kan skråle med uden at udfordre ordforrådet mærkbart, og melodierne følger trop. Ufarlig og forudsigelig firserpop og r’n’b dominerer, og ethvert forsøg på variation bliver skudt i sænk af keyboardtangenterne, der til gengæld kærtegnes flittigt og sjældent slippes.

Enkelte sange lyser dog op. ‘Ramt i natten’ er fængende som bare fanden, og også ‘Dans med mig’ har hitpotentiale. Andre numre kravler også gladelig ind og ligger sig som candyfloss i øregangen. Men selvom det i sangens første sekunder virker lækkert og sødt, er det desværre klistret og irriterer ad helvede til, når det først sidder fast. Hvilket det desværre gør. Men det er måske også en kvalitet i sig selv.

Lizzie. 'Ramt i natten'. Album. Art People.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af