Erykah Badu

Erykah Badu er om nogen en kunstner, der både kan få anmeldere og en musikelskere til at skrue forventningerne helt i vejret. Med tre studiealbum med hver deres særprægede udtryk, tema og lyd, så kan man nemlig for alvor regne med, at hun endnu engang bringer noget nyt til musikverdenen med sit fjerde af slagsen.

Det er da også lige, hvad hun gør, når hun præsenterer en ny og ekstrem politisk engageret side af sig selv. Væbnet med budskaber giver hun sit syn på klodens dårlige tilstand anno 2008, hvor verdenen er fyldt med krig, intolerance og kulturelle kløft. Men som titlen antyder, så er nytænkning det centrale, hvor en forsoning via musikken skal være midlet til forandring og fred.

I rollen som fredsmæglere har hun hyret producere som blandt andet hiphop-geniet Madlib og funk-legenden Roy Ayers, der sammen med Badus unikke vokal og velovervejet lyrik skaber en helt enestående sammenkobling af funk, soul og hiphop. Et utroligt råt og autentisk lydbillede, der opstiller det perfekte grundlag for hendes nye politiske jeg. Albummet er en utroligt modig præstation, der cementerer, at hun er alene på toppen både musikalsk og personligt, så skynd dig ud og stem på bedre tider og et ‘New AmErykah’.

Erykah Badu. 'New AmErykah Pt. One (4th World War)'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af