Konrad Korabiewski

4 6

Hvor’ du fra? Spørgsmålet får lov at blafre ubesvaret i vinden, hvis man stiller det til den debuterende Konrad Korabiewski. Født i Polen, bosat i Danmark og selvudnævnt statsløs, hvis man da skal tage albumtitlen for pålydende.

Betegnelsen skal nu nok i virkeligheden mere ses som et udtryk for den sindstilstand en kunstner må føle, når inspiration er vigtigere end petitesser som streger på et landkort. Og det er virkelig en global og genremæssig rundrejse lytteren tages med på. Her blandes en gryderet af ulig ingredienser som minimalistisk rave, glad-i-låget-techno, industrielle beats, heliumstemmer, 8 bit-teknologi, østeuropæisk folklore og meget, meget mere.

Hele denne postmoderne gullasch er det meste af tiden både veltilberedt og velsmagende, men enkelte steder har den fået lov at simre lige længe nok. Der fornemmes momentvis tomgang og en smule musikalsk rådvildhed, hvilket må tilskrives, at numrene er komponeret over en ti-årig periode, og det er desværre ikke alt, der har klaret tidens tand lige godt.

Korabiewski demonstrerer med ‘Stateless’, at han behersker stort set alle elektroniske genrer. Nu bliver udfordringen for ham at tage en dyb indånding og skabe et samlet værk fra bunden. Han har tydeligvis talentet, viljen og fandenivoldskheden.

Konrad Korabiewski. 'Stateless'. Album. d'Oorhinge l'Orange Recordings/BSBTA.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af