Why?

Hvor er det dog en fornøjelse at flyve igennem Why?’s fragmenterede univers. For Oakland-trioen, med den karismatiske Yoni Wolf i front, leverer på deres tredje, regulære album en omgang velkomponerede og yderst tiltalende sange i spændingsfeltet mellem skæv indiepop og underspillet hiphop.

Det er en fryd at være vidne til Wolfs til tider perfide og meget malende tekster om hverdagens små og store øjeblikke. »Even though I haven’t seen you in years, yours the funeral I’ll fly to from anywhere«, som han udtrykker sig på en af pladens bedste sange, ‘These Few Presidents’. Det er ikke altid, det hele giver super meget mening, men kedeligt bliver det i hvert fald aldrig.

Why?’s sange er ikke lette at beskrive genremæssigt, men hvis der fandtes en stil, der hed ‘Grandaddy med mindre guitar og mere hiphop’, ville det nok alligevel beskrive den meget godt. Og så alligevel ikke, for trioen har sit helt eget univers, hvor de små, skæve spidsfindigheder har frit spil. ‘Alopecia’ er kort sagt et opløftende album, det er svært ikke at blive ved at vende tilbage til det, ikke mindst på grund af de nye, overraskende facetter, der hele tiden dukker op.

Why?. 'Alopecia'. Album. Anticon/Tomlab/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af