The Streets

The Streets’ to første albums er for længst gået over i historien. De var intet mindre end milepæle og gjorde samtidig Mike Skinner til stemme for en hel generation af unge. Et ansvar han forsøgte at løbe fra på sit ujævne tredje album, som Skinner i dag selv kalder for ‘skamløst svagt’.

Der lyder da også nye toner på ‘Everything Is Borrowed’, der titlen til trods er ganske opløftende i sin grundstemning. Det høres allerede på åbningsnummerets organisk vuggende rytmer og hovedpersonens meditative livsbekræftelse: »I came to the world with nothing / and I leave with nothing but love / everything else is just borrowed«.

Ja, briten er blevet blød og glad for livet (»this life is the best«). Teksterne emmer af positive vibrationer og overskud, som står i stærk kontrast til hans sidste album, der var et disharmonisk indblik i livet som kendis, ligesom lydbilledet er blevet mere lyst og let med tilførslen af flere håndspillede instrumenter.

På den jazzede ‘I Love You’ og den episke ‘The Escapist’ tilfører det melodierne en anderledes charmerende kant. Men andre gange går der for meget blødsøden blues i beat-maskineriet, der generelt viser flere
antydninger af melodi-metaltræthed. Så selvom det er et skridt i den rigtige retning, så håber vi allerede nu på, at Mike Skinner genfinder magien på det næste og sidste The Streets-album.

The Streets. 'Everything Is Borrowed'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af