Tina Dickow modtog Kronprinsparrets Kulturpris

Ved den stor prisfest i Operaen søndag aften blev Kronprinsparrets Kulturpris overrakt til Tina Dickow. Sangerinden er den første musiker, der modtager prisen, som tidligere er gået til filminstruktøren Per Fly, kunstneren Olafur Eliasson og skuespilleren Sonja Richter.

Da Kronprins Frederik overrakte prisen, med hvilken der også følger en anseelig pose penge indeholdende 500.000 kroner, begrundede han det blandt andet med disse ord:

»Det kræver et særligt talent at skrive sange, der kombinerer den gode melodi og det spændende sprog med personlige og alment vedkommende betragtninger. At få det her komplicerede liv nedfældet i let tilgængelige ørehængere på sin helt egen facon – dette talent har årets prismodtager«.

Ved prisuddelingen i Operaen på blev publikum underholdt med en liveoptrædener af de britiske triphop-pionerer Massive Attack, samt danske L.O.C., der fik selskab af både Nephew og Suspekt på den fornemme scene.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af