180° Virvar

»Kreativt grænseland mellem menneske og maskine« og »stemningsfuldt, elegant og sofistikeret «. Sådan beskriver 180° Virvar sig selv. Det er måske store ord, men i samme øjeblik de første elektriske toner af åbningsnummeret ‘Undergrund’ siver ud af højtalerne, fornemmer man, at der er noget om snakken.

Som laptoppens svar på Under Byen fremfører det åhusiansk/københavnske musikkollektiv sin musik med en underspillet, fantasifuld og veludført elektrisk intensitet. Mindre heldigt slipper de fra den efterfølgende ‘II:Tic:II’, ligesom ‘[blizzaro]’ ikke ligefrem skinner i øjnene som et af dansk musiks højdepunkter. Langt bedre lyder det på ‘The Perfect Tune’ med Iben Foss på vokal. Den lever muligvis ikke helt op til sin lovende titel men har fuldt fortjent fået en smule airplay på p3.

180° Virvar har rigtigt meget at byde på, og der er ingen tvivl om, at de mange inputs i kollektiv-projektet har haft givet et positivt afkast. Det er både nuanceret og spændende, men oftest er det den lidt svingende og til tider malplacerede vokalpræstation, der trækker ned i den samlede lyd. Men det hindrer ikke sange som førnævnte ‘Undergrund’ og den knitrende genistreg ‘x4part1’ i at fremstå nærværende og flyvske på samme tid. På den gode måde.

Som album virker ‘180° Virvar’ for mangelfuldt og ufuldendt. Men det er så afgjort en lovende debut fra et musikalsk projekt, der bliver spændende at følge fremover.

180° Virvar. '180° Virvar'. Album. Gateway.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af