NME kårer årets sejeste musiker

Hvert år udnævner det engelske musikblad NME de 50 mest coole musikere, og i år går prisen til Alice Glass (billedet), den kvindelige halvdel af electro-duoen Crystal Castles. Et valg der minder en del om prisuddelingen i 2006, hvor Beth Ditto fra The Gossip vandt.

Canadiske Crystal Castles er kendt for deres vilde sceneshow, hvor Alice Glass stagediver og løber rundt på scenen som en vanvittig – noget hendes forgænger som den sejeste artist inden for musikverdenen også er kendt for. Læg dertil at hun har det samme benede og vilde ydre som PJ Harvey, og du har et kvindeligt svar på Keith Flint fra The Prodigy.

Top ti listen tæller også unge og hippe artister som neo-hippien Andrew VanWyngarden fra Brooklyn-bandet MGMT, den srilankanske musikrebel M.I.A., ungdomsfænomenet Alex Turner fra Arctic Monkeys og Sam Dust fra evigt energiske Late of the Pier.

NME Cool List 2008
1. Alice Glass (Crystal Castles)
2. Jay-Z
3. Andrew VanWyngarden (MGMT)
4. Alex Turner (Arctic Monkeys/The Last Shadow Puppets)
5: Sam Dust (Late of The Pier)
6. Ladyhawke
7. Caleb Followill (Kings of Leon)
8. M.I.A.
9. Liam Gallagher (Oasis)
10. Caroline McKay (Glasvegas)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af