Skammens Vogn ‘Bilerne kører’

Da Skammens Vogn sidste år engang i maj udsendte deres selvbetitlede debutalbum, var det et forfriskende, interessant og semi-eksotisk vindpust på den dansksprogede musikscene. ‘Bilerne kører’ er titlen på opfølgeren – og hurra for det.

For Skammens Vogn er uden tvivl et interessant band. Ikke mindst på grund af forsanger Nikolaj Zeuthens tekster, der med sine banale, nærmest barnligt naive beskrivelser og en god potion ironi omkring især voksenlivets mange facetter gemmer på en vis dybde. Blandt andet lyder åbningslinjerne på ‘Knud og Bodil’ sådan: »Jeg ved hun har sagt / at jeg er typen / der kunne slå mig selv ihjel / og hun hedder Bodil / og har temmelig store tænder«. Og så er stilen ligesom lagt. Ligesåvel som beskrivelsen af de gode og onde mennesker, dér inde bag vinduerne, til hvem man vinker, for »at vinke er jo ikke særligt svært«.

Dertil kommer en skæv blanding af røvballefolk med larm og afrikanske rytmer, og især de instrumentale ‘Rejs dig op’ og ‘Outro’ fungerer voldsomt godt. Grimt som bare fanden men af samme grund også temmelig fedt. Befriende skævt uden på noget tidspunkt at virke plat fordi den grumme virkelighed hele tiden ligger og lurer i de stærke tekster.

Skammens Vogn. 'Bilerne kører'. Album. Lolita Industri.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af