Florian Schneider forlader Kraftwerk

Få bands har haft så massiv indflydelse rent musikalsk som Kraftwerk. Og få grupper har som tyskerne (med løbende udskiftninger undervejs) formået at holde sammen i så mange år. Men alting har en ende, i hvert fald for en af gruppens grundlæggere Florian Schnieder der efter 38 år har valgt at stoppe sit engagement i den stilskabende elektroniske gruppe.

Schneider dannede i 1970 Kraftwerk sammen med Ralf Hütter. De to musikere mødte hinanden, da de i 60’erne begge to studerede på Düsseldorfs konservatorium og derudover også var en del af datidens eksperimenterende tyske musikscene, der i den engelske musikpresse blev døbt ‘krautrock’.

Med sin udforskning af maskinernes musikalske potentiale blev det dog som elektroniske musikere, at Kraftwerk slog sit navn fast på mesterlige album som ‘Die Mensch-Maschine’ (1978) og ‘Computerwelt’ fra 1981. Sideløbende har gruppen med jævne mellemrum turneret, og aktuelt er gruppen hyret af Radiohead som opvarmning en håndfuld koncerter i Mexico til marts, et engagement som tyskerne har valgt at gennemføre trods Schneiders afsked. 

Sidst Kraftwerk – med Florian Schneider – var udgivelsesaktuelle var med livealbummet’Minimum-Maximum’, der udkom som cd og dvd i 2005. Her på siderne blev albummet hyldet med fem stjerner »som vidnesbyrd på kraftværkets anlæg for at transformere den statiske og kølige digitale pop til et levende og sanseligt udtryk«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af