Empire of the Sun

Titelnummeret og singlen var uden tvivl et af sidste års bedste numre. For den var lige netop det: En tur i drømmeland. Eller måske bare en eftertragtet svævetur henover det solbeskinnede australske landskab, som duoen kan kalde deres hjem. En loopet akustisk guitar, et simpelt trommebeat og så selvfølgelig drømme-elementerne: Keyboardet og falsetvokalerne. Enkelt, som al god pop.

Nu er resten af albummet så endelig ude herhjemme efter at have huseret i duoens solskinspop-glade hjemland og blogverdenen i noget tid. Og selvom resten af albummet ikke får vingerne til at baske på samme flyvske vis som singlen, så byder det på flere fine øjeblikke. Andensinglen ‘We Are the People’ er en ren generationshymne, der lægger op til arm-i-arm-fællessang og kærlighed til alle. Det er da også svært ikke at blive glad af en tur i Luke Steele og Nick Littlemores eventyrlige univers.

Smilet kommer bare ikke helt op under ørerne, da flere numre som ‘Delta Bay’ og det psykedeliske ‘The World’ ikke får helt fat. Til gengæld er ‘Swordfish Hotkiss Night’ en næsten Hot Chip-funky sag, hvor duoen leger med både udtrykket og vokalerne. Det gør dog, at nummeret stikker ud på det ellers luftige album, men fedt er det. Empire of the Sun kunne også sagtens gå hen og ‘lave en MGMT’ i år, hvor de vokser med hver ny single. For hvem har ikke brug for en tur i drømmeland?

Empire of the Sun. 'Walking on a Dream'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af