Fever Ray

Det anmelderroste søskendepar i The Knife har fået til opgave at lave operamusik, men inden da har den ene halvdel af duoen, Karin Dreijer, set sit snit til at udgive en soloplade. Udgangspunktet var at holde en pause, men efter eget udsagn er ‘Fever Ray’ blevet til i en erkendelse af, at hun ikke har kunnet slippe musikken. Til trods for at Fever Ray er et soloprojekt, er det svært ikke at trække paralleller til The Knife, og Dreijer kredser da også om samme mørke og elegiske univers som kendetegner de maskeklædte søskende.

 

Har man allerede lagt ører til den yderst omtalte single ‘If I Had a Heart’ og øjne til den dertilhørende video, vil man vide, hvad der venter én. Den visuelle fortælling lægger sig op ad nummerets mørke og langsomt drevne tungsind ekspliciteret med livløse kroppe, masker og en sangerinde iført skeletmaling.

 

At Karin Dreijer stilmæssigt ikke har bevæget sig synderligt langt væk fra tiden med broderen Olof skinner igennem på ‘When I Grow Up’, der ligeså vel kunne have været et nummer fra søskendeparrets bagkatalog. En fraserende og klagende vokal tilsat skærende synthesizer klange smyger sig afsted i et adstadigt tempo, mens uhyggen driver ned ad væggene.

 

‘Fever Ray’ er i sin helhed en betagende debut, hvor den storladne ‘Keep the Streets Empty for Me’ formår at skille sig ud. Her foldes Dreijers vokal for alvor ud akkompagneret af skærende synth, klokkespil, strygere og noget så aparte som panfløjte.

Fever Ray. 'Fever Ray'. Album. Rabid/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af