Marts’ fedeste musikvideoer

Dansende hotdogs, frådende zombier og bare numser er blot noget af det, du kan se frem til. Her er de 10 sejeste musikvideoer – mange af dem med en forkærlighed for slowmotion.

PJ Harvey & John Parish ‘Black Hearted Love’
Instruktion: The Chapman Brothers

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

PJ Harvey i en hoppeborg. Det er nok et af de sidste steder, man regnede med at finde den mørke popdronning i færd med slowmotion-hop. Ikke desto mindre er det omgivelserne i denne nye video, der dog med en stor, mørk skov som ramme, heldigvis ikke er så puttenuttet, som man kunne frygte. Ganske sejt! 

Turboweekend ‘After Hours’
Instruktion: Jakob ‘Plastic Kid’ Printzlau

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi bliver i den mørke skov med ildevarslende slowmotion – her med Turboweekend. Med pludelige kameraryk og en gusten, grøn væske som hovedindgredienserne har vi her at gøre med en rigtig fin danskinstrueret performance-video fra den lidt mindre turbo-agtige weekend-trio.

Handsome Furs ‘I’m Confused’
Instruktion: Scott Coffey

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvor væsken er grøn hos Turboweekend, er den her sort som olie og drypper i stride strømme fra frådende zombiemunde. Ikke så underligt at Handsome Furs’ Dan Boeckner synger »I’m confused«, når han og konen bare troede, de havde inviteret vennerne over til en hyggelig houseparty.

Patrick Wolf ‘Vulture’
Instruktion: Patrick Wolf

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

S/M i S/H. I den nye sort-hvide video til ulve-Patricks spritnye sang ‘Vulture’ ses den seksuelt åbensindede sanger slange sig i lak, læder og bar røv. Videoens dystre, fetichistiske look emmer af Nine Inch Nails’ dunkle ‘Closer’-video, vi tidligere har tildelt æren som en af de 15 mest banebrydende musikvideoer.

Sebastian Tellier ‘Kilometer’
Instruktion: Jonas & Francois

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og vi fortsætter i numseuniverset. Prisen for årets indtil videre mest sexede og (muligvis sjoveste – alt efter humor og humør) video går til Frankrigs mest selvfede popstjerne. Én mand, masser er franske popo’er og dansende hotdogs er her i lig med den perfekte tømmermandsmorgen.

Blamma! Blamma! ‘Collide Sparks’
Instruktion: Christopher Hewitt

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selvom videoen er langt fra så fed (undskyld udtrykket), som den kunne have været, er der alligevel noget dejligt, simpelt og dragende ved sveddrypende slowmotion. Og så er det alligevel ikke hver dag, at man ser to overvægtige mænd i bar mave kollidere for fuld hastighed. Mums….

Bloody Beetroots feat. Steve Aoki ‘Warp’
Instruktion: Francesco Calabrese

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Som en næsten tro kopi af førnævnte Blamma! Blamma!-video benytter instruktøren sig også her af en ret så fortærsket slowmotion på simpel grå baggrund. Men lortet virker sgu – og yder dermed The Bloody Beetroots’ hårdtpumpende sang retfærdighed og sætter fokus på energien.

UNKLE ‘Heaven’
Instruktion: Spike Jonze

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2009 bliver et fantastisk år for Spike Jonze-fans. Manden bag mesterlige film som ‘Being John Malkovich’ og ‘Orkidetyven’ er som skrevet her på siderne til sommer klar med en filmatisering af børnebogen ‘Where the Wild Things Are’. Som ekstra glasur på Jonze-kagen kan man allerede nu se hans nye musikvideo med en flok skateboardere, der hopper gennem eksploderende forhindringer. Ingen computereffekter blev brugt og alligevel kom ingen skatere til skade. Mirakuløst!


The Golden Filter ‘Solid Gold’

Instruktion: MOOP Jaw

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med brug af mystisk røgslør og metafor-tungt symbolik videodebuterer USA’s nye neodisco-trolde med en stemningsmættet video. Den skønne blanding af noget jordnært og noget sært overnaturligt er lige i skabet og tilfører blot sangen en endnu mere fabulerende aura.

Department of Eagles ‘No One Does it Like You’
Instruktion: Patrick Daughters
 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I sidste måned glædede vi os over instruktøren Patrick Daughters klaustrofobiske comeback med Depeche Mode-videoen ‘Wrong’, og nu er han på pletten igen for det fremragende Grizzly Bear-sideprojekt. Ganske ekstraordinært fik videoen, der skildrer dansekoreograferede soldater i krig, premiere i sidste uge på Museum of Modern Art i New York. No one does it like you, hr. Daughters – og derfor er det næppe en overraskelse, at han også står bag den kommende video til Grizzly Bears ‘Two Weeks’.

Du kan altid se de sejeste musikvideoer og følge med i de nyeste visuelle tendenser i World Wide Video-elementet i magasinet.

Deltag i debatten nedenfor. Hvilken video synes du er månedens bedste?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af