Antipop Consortium klar med comeback-album

Det kan godt være, at Pharrell på Snoop Dogg-nummeret ‘Drop It Like It’s Hot’ fra 2004 bygger et nummer op omkring lyden af en sprayende grafittidåse. Men allerede i starten af 2002 var Antipop Consortium så langt fremme i skoene, at de baserede nummeret ‘Ping Pong’ på lyden af hoppende bordtennisbolde.

Siden dengang har de krøllede hiphop-hjerner dog holdt en langstrakt pause, men det bliver der lavet om på, når newyorker-kvartetten den 7. september smider albummet ‘Fluorescent Black’ på gaden.

Antipop Consortium blev dannet tilbage i 1997 og nåede at udsende to album på mindre labels, inden de i 2000 skrev kontrakt med det tonangivende elektroniske pladeselskab Warp. Her nåede newyorker-kvartetten dog kun at udsende et album – ‘Arrhythmia’ hvorfra det førnævnte nummer ‘Ping Pong’ stammer – inden gruppen gik i opløsning på grund af kunstnerisk uenighed.

Mens Antipop Consortium har været lagt på køl, har gruppens medlemmer dyrket deres musikalske talenter i andre sammenhænge. Mest opmærksomhed har rapperen Beans fået, ikke mindst i kraft af sit andet soloalbum ‘Shock City Maverick’ fra 2004 der her på siderne blev fejret med hele fem stjerner under overskriften ‘Balstyrisk elektrochok’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af