Dizzee Rascal rapper videre

Tilbage i 2003 vandt Dizzee Rascal den eftertragtede Mercuzy Prize for sit debutalbum ‘Boy in da Corner’. Og rapperens seneste, tredje album ‘Math’s + English’ måtte i 2007 se sig slået på målstregen af Klaxons i selvsamme prisoverrækkelse. Engelske musikere med håb om at vinde prisen i år kan derfor godt begynde at ryste i bukserne, for Dizzee Rascal er på trapperne med et nyt album, som under titlen ‘Tongue ‘N’ Cheek’ er sat til at udkomme til september.

Bag slyngel-aliasset finder man den 24-årige London-knægt Dylan Mills, som siden sin debut har gjort sit til, at den engelske grime-scene er brudt igennem til et større publikum. I Dizzee Rascals univers kombineres beskidt UK garage med hårde hiphop-beats, forunderlige samples og en mund næsten ligeså rapkæftet som Eddie Murphy i sin storhedstid.

‘Maths + English’ fra 2007 henrykkede da også i den grad vores anmelder, som afsluttede sin fem-stjernede anmeldelse med følgende skulderklap: »I det hele taget er det svært at komme uden om Dizzee Rascal. Dertil er lyden for insisterende og de spyttende rim for stærke«.

Dizzee Rascal har netop sluppet albumforløberen ‘Bonkers’ løs, som er lavet i samarbejde med den dansegulvs-venlige producer Armand van Helden. Se videoen til nummeret HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af