DatA

Justice ud over det hele. Næsten det hele i hvert fald. Sådan var det for nogle år siden, da de støjende electro-rock’n’rollere vendte klubscenen på hovedet. Og DatA må også siges at koge grueligt meget suppe på Justices gamle ben.

Det er et ærgerligt faktum, for blandt de udkørte og lidt for lange electro-soloer, er der få – men de er der dog – glimrende melodier. På ‘One in a Million’ er det stadig ikke originalt, men Justice-plagiatet er knap så gennemtrængende og i stedet funky på den lækre måde a la Cassius. Alle de førnævnte problemer på albummet forstærkes, når DatA på de to sidste numre ‘Morphosis’ og ‘Blood Theme’ lukker ned med to uendeligt trættende og vokalløse omgange Ed Banger-voldtægt.

Det er på sin vis smukt, at programmer som Ableton har gjort vejen til dagslyset for et godt nummer så usandsynlig kort. Men det betyder desværre også, at et par stærke tracks blot kan bakkes op ved at trække på dyder som 70’ernes disco og/eller 80’ernes synth – så har man et hipsteralibi, og så er den hjemme. Samme rådvildhed finder man hos DatA, og man må håbe, han har en plan, næste gang han sætter sig for at lave et album.

DatA. 'Skywriter'. Album. Naïve/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af