Morrissey – stadig langt fra for gammel

Krukket og selviscenesættende udover alle grænser er han, den gode Moz. Men selvironi besidder han nu også, og man ved aldrig helt, hvornår ironien tager over fra patossen. Sådan oplevede København den 50-årige brite. Lidt lunefuld, jovist – han giver ikke ved dørene. Men alligevel formåede han at give en solid koncert for et meget trofast publikum.

Som altid var lyden i KB Hallen under al kritik. Men det lykkedes den grå brite og hans solide band få os til at se igennem fingre med det. Især numrene ‘Irish Blood, English Heart’ og ‘When Last I Spoke to Carol’ var rene energiudladninger, hvor det velvoksne band brændte solidt igennem, mens Morrissey stolt og bittert smældede med mikrofonledningen, som var det en pisk. Eller når han smed sin svedige italienske skjorte ud til publikum – ja, så steg temperaturen altså flere grader i en i forvejen overophedet sportshal.

I den første halvdel af den ca. 80 minutter lange koncert manglede dagens mand ellers flere gange timing i vokalen og virkede nogle gange lidt fraværende. Men han livede gevaldigt op i den sidste halvdel. Fire forskellige skjorter, nogle enkelte The Smiths-numre og en imponerende samling gyldne numre fra en lang solokarriere senere – og en proppet KB Hallen kunne ånde lettet op. Vi fik hvad vi kom efter, en lille bid af den store mand, Morrissey.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af