Placebo ‘Battle For the Sun’

Brølende chokbølger af guitar, storladne tekster og en skærbrænderstemme er ikke just mirakelopskriften på musikalsk succes anno 2009. Men Placebo er altid gået egne veje. Og på deres sjette album beviser gruppen atter, at de er blandt de mest driftsikre håndværksmestre i rockdisciplinen.

Trommeslageren Steve Hewitt forlod bandet i 2007, og derfor forventede mange, at Placebos nye album med den militaristiske titel ‘Battle for the Sun’ ville revidere Placebos distinkte lyd. Man skal dog ikke mange numre ind i det nye album for at høre, at det er klassisk Placebo.

De tre første numre ‘Kitty Litter’, ‘Astray Heart’ og titelnummeret er eminente. Guitarbrølene deler vilkårlige lussinger ud, trommerne er nærmest så hidsige, at de selvantænder, og Brian Molkos smertevokal skærer ind til knoglerne. Den tårevædede ballade ‘Happy You’re Gone’ beviser desuden, at Molko er blevet en moden rocklyriker, der skriver tekster, der rammer rent. Som på forgængeren ‘Meds’ siver tempoet dog langsomt ud af albummet, og der bliver længere mellem de insisterende perler.

Placebo er erfarne rockhåndværkere, der med en påfaldende og fascinerende evne formår at skabe album af drønhøj kvalitet. Her er der dog længere mellem de åbenlyse rockhits, og det placerer sig derfor ikke blandt bandets bedste album. Men det leverer stadigvæk tidløs kvalitetsrock, der får en til at spille luftguitar og hoppe drabeligt rundt til de bragende guitardrøn.

Placebo. 'Battle For the Sun'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af