Stengade 30 overlever ikke

Det var med sorg i stemmen, at vi i sidste uge kunne meddele, at Stengade 30 var blevet frataget sin status som regionalt spillested. Det betyder nemlig, at spillestedet ikke længere vil modtage økonomisk støtte fra staten, hvilket allerede nu har fået konsekvenser. Bestyrelsen for Stengade 30 har i dag indkaldt til generalforsamling den 8. juli, hvor den vil indstille til, at Foreningen Stengade 30 begæres konkurs.

Begæringen betyder, at Stengade 30, som vi kender i dag, bliver nødt til at dreje nøglen om, eftersom spillestedet heller ikke fik del af statens økonomiske krisepakke til københavnske spillesteder, som blandt andet havnede hos Vega og Copenhagen Jazzhouse.

Formentlig bliver det dog ikke spillestedets endeligt, da Kultur -og Fritidsforvaltningen og Kunstrådet har udtalt til Politiken.dk, at de gerne ser Stengade 30 fortsætte sin spillestedsdrift. Og de opfordrer derfor den nuværende ledelse til at overveje en fremtidig model for Stengade 30.

Bestyrelsesformand for Stengade 30 Michael Dahl er glad for, at spillestedet formentligt lever videre, men samtidig skeptisk: »Jeg er bestemt glad for at høre, at forvaltningen og Kunstrådet melder ud, at de stadig gerne vil have et spillested på Stengade 30. Men jeg er nødt til at understrege, at det koster penge at lægge scene til upcoming bands, som endnu ikke er brudt igennem, og som man derfor ikke kan tage 200 kroner i entré for«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af