Gogol Bordello – fuldfed erstatning

Det er vist det, man kalder held i uheld. For hold da op for en fest. Og der var næppe nogen på pladsen foran Orange Scene, som begræd rapperen Lil Waynes afbud efter at have set sigøjnerpunkerne Gogol Bordello fyre en fuldfed aflysningsfest af.

Fra første færd eksploderede det multietniske newyorker-ensemble i et hyper-energisk show og musikalsk inferno. Et globalt sammenrend hvor tungt trampende trommer, hidsigt stikkende guitar, groovy balkan-bas, klimtende mandolin og ikke mindst en vanvittigt fræsende violin mødes i kantede, konfronterende og medrivende melodier. Alt imens fór den karismatiske frontmand Eugene Hütz og hans kumpaner rundt på scenen som spillopper, og selv i den trykkende sommervarme var det komplet umuligt at stå stille. Ja, jeg tror faktisk, at jorden gyngede under os, da både band og publikum gav los til hittet ‘Start Wearing Purple’.

Det var en sand opvisning i spilleglæde og et sammensurium af gyngende østeuropæisk folkemusik og aggressiv punkrock. En blanding af gøgl og anarki som Gogol Bordello på forbløffende vis formår at binde sikkert sammen på en måde, så det både giver dyb mening og udpræget dansefeber. Det var en kæmpe oplevelse. Tak for det!

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af