The Dead Weather

Da nyheden om, at Jack White var hooket op med The Kills’ Alison Mosshart, sin Raconteurs-bassist Jack Lawrence og den anonyme lejesvend fra Queens of the Stone Age, Dean Fertita, fik det mundvandet til at løbe hos rockfans verden over. Nu skal supergruppen til eksamen med debutalbummet ‘Horehound’. En plade som desværre kun er et monster på papiret.

Man kan dog ikke komme udenom, at bandet kan sin rock’n’roll, og den møgbeskidte, primale garagerock har – fuldstændig som ventet – kronede dage. Der spilles på alle strenge for at skabe et sindssygt dekadent rockunivers, hvor man børster tænder i whisky, og hvor sex er noget, man skal til lægen med bagefter. Musikken er dragende, mystisk, sort og effektiv. Og desværre også lidt kedelig i længden.

Det fungerer på den seje ‘Hang You From the Heavens’ og den underspillede ‘So Far From Your Weapon’, men helheden sejler, og for mange sange drukner i påtaget attitude, som for eksempel på det ellers oplagte hit ‘Treat Me Like Your Mother’, der bliver skændet af Whites pinlige Linkin Park-agtige opråb og Mossharts forcerede stemme. Det er ellers fedt at høre Jack White synge overfor en så bastant vokalist som hende, men desværre sker det på alt for få sange. ‘Horehound’ er ingen dårlig plade, men den skuffer, når man ved hvor stærke kræfter, der ligger bag.

The Dead Weather. 'Horehound'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af