The Smith Westerns

Jeg ved ikke, hvad dette spektakel af en debut er soundtracket til. Måske et knallerteventyr, måske et hipster rooftop-party i Brooklyn. I hvert fald lyder Smith Westerns som en garage-øver, der er blevet most gennem meterlange kæder af distortion-pedaler, inden den har nået kassettebåndoptageren.

Den amerikanske kvartet lader ikke plads i lydbilledet til meget andet end deres skingre, sukkende vokaler og et udflydende miskmask af støj, som keyboardet må sande er altopslugende, når det forsøger sig med et blødt modspil. Med en nærmest karikeret, vrængende stemmeføring krænger forsangeren teenage-flødestrofer ud: »I can tell by the stars in your eyes / that you’re a girl / in love«. I øvrigt på grund af støjen en af de få forståelige tekstbidder på albummet.

Smith Westerns har klunset godt og grundigt i 60’er-inspirationskilderne, så det nærmest lyder som et Wavves-produceret Beach Boys-demobånd. Og det fungerer især på ‘Girl in Love’, ‘Be My Girl’ og ‘Tonight’, hvor skingre guitarer og overstyrende trommer bokser om kap.

Med så meget attitude kunne Smith Westerns have lavet en episk debut. Men helt derop når den ikke, for som den er nu, er den et umodent patchwork af påklistrede fascinationer, der desværre ikke når særlig langt ud over inspirationskilderne.

The Smith Westerns. 'The Smith Westerns'. Album. Hozac/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af