Julian Casablancas

He’s back! Med tre år siden det seneste The Strokes-album og slørede udsigter til det næste er det mere end på tide, at Julian Casablancas går sine bandkammerater i bedene med et sidegesjæft. Og mens nogen måske ventede, at en af årtiets største inkarnationer af punket stjernestatus ville kaste sig ud i rendyrket slacker-rock’n’roll, kombinerer Casablancas’ debut i stedet guitardyderne fra The Strokes med trommemaskiner og lettere cheesy 80’er-synthpop.

Casablancas er dog ikke faldet af på den, bare rolig. Og med en tekstbid som »Yes, I know I’m going to hell in a leather jacket« er man ikke i tvivl om, at han stadig er rockstar. Ligesom man heller ikke kan tage fra manden, at han har en utrolig fornemmelse for det catchy, om det så gælder guitarhooks, synthtemaer eller vanedannende omkvæd.

‘Out of the Blue’ og ‘Left & Right in the Dark’ er begge blændende eksempler på Casablancas’ popøre, imens singlen ’11th Dimension’ topper dem begge med et synth-tema sendt fra himlen og en vokal i topform.

Ideerne er i overflod, og de ambitiøse kompositioner skifter på godt og ondt retning flere gange undervejs, ligesom Casablancas både kaster sig over electropop, blues og traditionel indierock. Mere som et lille bump end en decideret stopklods vil sangene nogle steder lidt for meget, men dette rykker dog ikke ved, at solodebuten er særdeles anbefalelsesværdig og meget mere end bare et fix midt i ventetiden på et nyt The Strokes-album.

Julian Casablancas. 'Phrazes For the Young'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af