Opsamling 2009: Le Gammeltoft

Udover at fortsat begå sig som fast feststarter i det københavnske natteliv har Le Gammeltoft i 2009 også markeret sig som vidende radiovært og ankerkvinde for ‘Sound of Copenhagen’-serien sammen med Kjeld Tolstrup. Her afslører hun, hvilke album hun har lyttet mest til i år.

I går: Efterklangs 2009-favoritter
I morgen: Ghost Societys 2009-favoritter
Læs alle Opsamling 2009-artikler HER

Grizzly Bear ‘Veckatimest’
»Brooklyn-bandet blander et væld af genrer og gør det yderst vellykket. Den moderne folk fylder meget i mit liv, og Grizzly Bear er et af de navne, der i 2009 har lavet en plade, der skiller sig ud. Deres vokalharmonier giver mig gåsehud! Det er et forholdsvist krævende album, og det vil blive ved med at vokse for mig i lang tid«.

Turboweekend ‘Ghost of a Chance’
»Bandets anden plade har de virkelig ramt plet med. De leverer vildt stærke melodier, fede arrangementer og en stor portion personlighed, og det er skønt at høre, at de tre medlemmer i bandet både spiller sammen og skiller sig ud med hver deres styrker. Udover at have leveret en suveræn plade er de et af mine favorit-livebands«.

Fever Ray ‘Fever Ray’
»Karin Dreijers mørke og dystre, men dog stadig til tider uptempo univers fascinerer mig virkelig. Gad vide, hvordan der må have været oppe i hendes hoved, mens hun sad i sin kælder og bryggede på pladen… Hun bruger et hav af skæve instrumenter – man kan endda høre en panfløjte på pladen – og det fungerer. Hun mister aldrig grebet om det stramme univers. Også de utallige effekter, der bliver brugt på hendes vokal, bidrager til lytteoplevelsen«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af