Opsamling 2009: White Pony

For andet år i træk har White Pony markeret sig som en af den hjemlige klubscenes mest ihærdige festindsparkere, og løjerne fortsætter næste år, hvor makkerparret er klar med deres første studiealbum. Læs her om hvilke album duoens ene halvdel Lasse Lyngbo har lyttet mest til i år.

I går: Twins Twins’ 2009-favoritter
I morgen: Giana Factory 2009-favoritter
Læs alle Opsamling 2009-artikler HER

Passion Pit ‘Manners’
»Jeg var vild med Passion Pits første ep (‘Chunk of Change’, red.), som var dårligt produceret på en fed måde. På debutalbummet har bandet tydeligvis haft flere penge at indspille og mixe for, efter at de kommet på et stort pladeselskab. Melodierne er stadig helt fantastiske, og som producer er jeg imponeret over, at det er lykkes at bevare de kantede elementer i produktionen, samtidig med at det er en relativt let tilgængelig plade, som fungerer godt i radioen«.

Dub Colossus ‘In a Town Called Addis’
»Der er kommet utroligt meget god afrikansk inspireret musik i år: Fra The Very Best og Fool’s Gold til Buraka Som Sistema og Amadou & Mariam. Det er alle sammen plader, jeg godt kunne have valgt blandt årets bedste. Nu vælger jeg så Dub Colossus, som består af et hold etiopiske musikere sammensat af en engelsk producer. De to sangerinder er helt fantastiske, og generelt er det bare en super-musikalsk søndagsplade, som jeg har lyttet meget til«.

Dirty Projectors ‘Bitte Orca’
»Et helt fantastisk underligt album, som jeg slet ikke ved, hvilken genre jeg skal rubricere under. R’n’b-vokaler, indietrommer, filmstrygere, jazzede korarrangementer og – igen – afrikansk inspirerede guitarer. Virkelig mærkeligt og helt unikt. Det er ret kompliceret musik, og nogle gange kunne man godt ønske sig, at det hele var lidt mere simpelt. Men til forskel fra mathrock – som jeg virkelig hader – så har man hele tiden fornemmelsen af, at der er en retning i musikken. Det hænger sammen på sin egen usammenhængende måde«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af